dinsdag 10 juli 2012

Clos Ste Magdelaine 2010 Cassis


In de Provence bestaan verschillende kleine gebieden met een eigen herkomstbenaming, zoals Bandol, Palette en Cassis. Al deze wijnen zijn zeer de moeite waard. Cassis kreeg de eigen herkomstbenaming in 1936. Er is nu zo’n 200 hectare wijngaarden met deze benaming.  Voor witte wijn zijn de druivensoorten marsanne, ugni blanc, clairette en bourboulenc  in gebruik. Dit domein ligt fraai beschut tussen de rotspartijen.  De bewerking van de wijngaarden is zo natuurlijk mogelijk. We drinken deze wijn in een restaurant waarbij we twee volkomen verschillende menukeuzes maken. En zo combineert deze wijn met de voorgerechten oesters en charcuterie en de hoofdgerechten gnocchi met geitenkaas en biet alsmede een kuiken van de grill. En zie… de wijn toont zich een prima disgenoot zonder nukken. De geur heeft tonen van acacia bloesem en vers gemaaid gras, een frisse neus. De smaak heeft geen opmerkelijke karakteristieken: frisse zuren en prettige rondeur.
Website van het domein: http://www.clossaintemagdeleine.fr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten