In de Provence bestaan verschillende kleine gebieden met een
eigen herkomstbenaming, zoals Bandol, Palette en Cassis. Al deze wijnen zijn
zeer de moeite waard. Cassis kreeg de eigen herkomstbenaming in 1936. Er is nu
zo’n 200 hectare wijngaarden met deze benaming.
Voor witte wijn zijn de druivensoorten marsanne, ugni blanc, clairette
en bourboulenc in gebruik. Dit domein
ligt fraai beschut tussen de rotspartijen.
De bewerking van de wijngaarden is zo natuurlijk mogelijk. We drinken
deze wijn in een restaurant waarbij we twee volkomen verschillende menukeuzes
maken. En zo combineert deze wijn met de voorgerechten oesters en charcuterie
en de hoofdgerechten gnocchi met geitenkaas en biet alsmede een kuiken van de
grill. En zie… de wijn toont zich een prima disgenoot zonder nukken. De geur
heeft tonen van acacia bloesem en vers gemaaid gras, een frisse neus. De smaak
heeft geen opmerkelijke karakteristieken: frisse zuren en prettige rondeur.
Website van het domein: http://www.clossaintemagdeleine.fr
Geen opmerkingen:
Een reactie posten