We kennen de aangename bubbeltjeswijn, Clairette de Die, uit de Drôme. Maar deze Clairette, zó verwerkt tot stille witte wijn, heeft weliswaar historie maar
komt tegenwoordig nauwelijks meer voor. Emile Hérédia maakt wijn op natuurlijke wijze
en dit glas is echt even wennen. Er is wat restsuiker, waardoor ik meteen
dacht: die wijn combineert mooi met een van onze favoriete gerechten, depittige Kung Pao kip met nootjes. Dat viel toch een beetje tegen, want een
riesling (type lieblig) past er nog beter bij. De wijn is lekker als aperitief.
Goudkleurig met oranje zweem. Neus met lavendelhoning, getoast brood, marsepein
en een perzik impressie. Heel onorthodox glas wijn met rondeur en een
Sauternes-achtige concentratie, heel vol, veel smaakcomponenten. De wijn is op
het randje van log, maar blijft aan de goede kant. In de afdronk amandelen en weer die marsepein
impressie. De wijn komt erg goed tot zijn recht bij eenvoudige, lekkere kleine
tomaatjes (type tasty tom) opengesneden en daarin een klein stukje geitenkaas,
in mijn geval Italiaanse capretta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten