zondag 22 juli 2012

Apostelhoeve 2010 Cuvee XII, Louwberg Maastricht

In 1970 ging de fruitteler Hugo Hulst ook druiven verbouwen om er wijn van te maken. Een pionier. Ik was een jaar of zestien toen ik met beste vriend en zijn ouders naar Apostelhoeve ging om eens te kijken hóe dat ging, wijnmaken in Nederland. Er ligt nog altijd een stoffige fles Apostelhoeve 1974 in de kelder, een Müller Thurgau, een curiosum. De etiketten zijn chic, zilverkleurig, ongewijzigd. Later bezocht ik het domein opnieuw, maar dat maakte minder indruk dan die eerste keer. Deze cuvee is een mix van druiven. Gemaakt door de zoon. Aangename aperitiefwijn zonder heel kenmerkende karakteristieken: lichte kleur, in de neus peer en citrus, een zweem van passiefruit. Een deksels leuke wijn om bezoek mee te verrassen. Deze wijn werd gedronken als aperitief, bij in bacon gerolde gedroogde pruimen die we even op de grill legden. Een ‘marriage’ met een hapje uit de Dordogne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten