Avontuur zit in een klein hoekje. En er zijn talloze manieren
om je leven een avontuurlijk vleugje te geven. Bijvoorbeeld met een
chocoladeproeverij na het diner. Zo gezegd, zo gedaan. We nemen twee stukjes
Valrhona Grand Cru chocolade (die komt uit de Rhône, bij Tain l’Hermitage), een
met 85% cacao Albinao geheten, een met 65% cacao die Guanaja heet en Lindt
chocolade uit Zwitserland, een 70% cacao variant met wat amandel erin verwerkt. Bij
gerechten met chocolade of chocolade zonder meer kun je beter niet
experimenteren met de wijn, maar een ‘klassieke combinatie’ maken. Er zijn ten
minste drie wijnen die uitstekend combineren: Banyuls, Pedro Ximenez sherry of Maury.
Mas Amiel is een toonaangevende producent van Maury in Roussillon. De vin doux
naturel wordt gemaakt van grenache noir, in het productieproces wordt alcohol
toegevoegd. De wijn is harmonieus en
elegant, bij chocolade komt een vrij prominente en aangename framboos-toon los.
Echt genieten. Welke chocolade de lekkerste was? De Lindt combineerde het
mooist met de Maury. Guanaja kwam daarna en de Albinao chocolade vind ik te
heftig. Die heeft overigens ook voordelen, want je nuttigt daarvan niet veel.
En het past dus heel goed in een afgewogen eetpatroon of dieet (altijd het glas
halfvol zien). Die Lindt chocolade is zó lekker dat je moeiteloos een tablet
opeet. En dus nog een glas Maury erbij.
Maitre chocolatier Lindt heeft eigen winkels in Nederland in
Lelystad, Utrecht en Scheveningen, klik hier voor de website. Mas Amiel heeft
een hele mooie en complete website, klik hier.
Meer lezen over Mas Amiel?
Lees het profiel op de onvolprezen Winedoctor. http://www.thewinedoctor.com/roussillon/masamiel.shtml
Geen opmerkingen:
Een reactie posten