Ik zag de druif Malvasia staan bij deze fles en dacht terug
aan de mooie Malvasia die ik ooit dronk in het fraaie wijnrestaurant Cul de Sac
in Rome. Die wijn kwam uit Lazio en maakte diepe indruk op me. Dus fluks deze
fles (deze komt uit Friuli) meegenomen om eens te kijken of die ervaring herhaalbaar is. Deze speciale
cuvee is gemaakt van 70% malvasia druiven en 30% ribolla gialla, een druif waar
ik nog nooit van heb gehoord. De fles is
zwaar, een soort champagnefles. De wijn is op grote fusten gelagerd van
Slavonisch eikenhout. We drinken deze wijn onder andere bij een antipasti van
paprika met kappertjes en als hoofdgerecht in roomboter gebakken
roodbaarsfilet, aardappeltjes en salade. De wijn is volstrekt volmaakt. Zo’n wijn
waaraan alles klopt. Elegant en met mooie zuren. Het is een wijn die uitermate
harmonieus is. Doet me helemaal niet terugdenken aan die Malvasia in Rome, maar
wat boeit dat? Als de malvasiadruif rijp is geoogst en met een mooi
concentraat, dan is het absoluut een fijne droomwijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten