Wijngaarden Château Musar |
Om het jaar
goed te beginnen lunch ik met mijn ma en dochter in Het Gebaar in Antwerpen.
Roger van Damme zwaait de scepter in deze lunch-lounge waar bezoekers enorm in
de watten worden gelegd. Ik besluit om níet te kijken naar wat ik wil eten,
maar wat ik bij de lunch wil drinken.
En ja, daar zie ik: Musar 2012 Jeune. Een
wijn die ik niet eerder dronk, gemaakt om al jong te plezieren. Niet opgevoed
op eiken. Het bijpassende gerecht heeft de
wonderlijke naam King Kong. Het is een ossestaart gerecht met een garnituur van
verschillende groentetjes en voorzien van blokjes foie gras. Château Musar beschouw ik als een pareltje in mijn kelder, maar de wijn moet meestal een jaar of tien rijpen voordat de kwaliteiten tot wasdom komen.
De wijn komt van wijn gaarden die zo’n 1.000 meter
boven zeeniveau liggen; Jeune is in 2007 voor het eerst geproduceerd en kost
iets minder dan de helft van Château Musar. De zon schijnt hier 300 dagen per
jaar, de gemiddelde temperatuur in 25 graden Celcius overdag. De wijn is gemaakt
van cinsault, syrah en cabernet sauvignon. De neus biedt frivole fruittonen en
de balans van de wijn is superieur. De soepele smaak met kersen combineert
uitstekend met de creatie van Van Damme. Een fantastisch begin van het jaar op
het gebied van curieuze flesjes.
Lunch-lounge Het Gebaar is gevestigd in Antwerpen: http://www.hetgebaar.be/
Lunch-lounge Het Gebaar is gevestigd in Antwerpen: http://www.hetgebaar.be/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten