zondag 12 januari 2014

Château Musar 2012 Jeune, Bekaa valei, Libanon

Wijngaarden Château Musar
Om het jaar goed te beginnen lunch ik met mijn ma en dochter in Het Gebaar in Antwerpen. Roger van Damme zwaait de scepter in deze lunch-lounge waar bezoekers enorm in de watten worden gelegd. Ik besluit om níet te kijken naar wat ik wil eten, maar wat ik bij de lunch wil drinken.
 
 
En ja, daar zie ik: Musar 2012 Jeune. Een wijn die ik niet eerder dronk, gemaakt om al jong te plezieren. Niet opgevoed op eiken.  Het bijpassende gerecht heeft de wonderlijke naam King Kong. Het is een ossestaart gerecht met een garnituur van verschillende groentetjes en voorzien van blokjes foie gras. Château Musar beschouw ik als een pareltje in mijn kelder, maar de wijn moet meestal een jaar of tien rijpen voordat de kwaliteiten tot wasdom komen.
 
 
 
De wijn  komt van wijn gaarden die zo’n 1.000 meter boven zeeniveau liggen; Jeune is in 2007 voor het eerst geproduceerd en kost iets minder dan de helft van Château Musar. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar, de gemiddelde temperatuur in 25 graden Celcius overdag. De wijn is gemaakt van cinsault, syrah en cabernet sauvignon. De neus biedt frivole fruittonen en de balans van de wijn is superieur. De soepele smaak met kersen combineert uitstekend met de creatie van Van Damme. Een fantastisch begin van het jaar op het gebied van curieuze flesjes.

Lunch-lounge Het Gebaar is gevestigd in Antwerpen: http://www.hetgebaar.be/
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten