Wie wijn laat rijpen, komt geregeld voor een teleurstelling
te staan. Het overgrote deel van alle wijn is gemaakt om snel te drinken. Te
oude wijn is dood. Er is géén plezier meer aan te beleven, de wijn gaat
stinken, ruikt bijvoorbeeld naar kool en smaakt dun en verder niks meer. Een
wijn die snel dood gaat is Beaujolais, gemaakt om jong te drinken. Er is echter
ook een eredivisie van de Beaujolais: de gemeentes die met naam op het etiket
mogen, zoals Brouilly, Morgon en Fleurie om de grootste te noemen. Bewaar een
goed gemaakte Cru de Beaujolais, gemaakt van de gamay druif, en zo’n wijn gaat
een beetje lijken op Bourgogne. Deze Moulin à Vent van Corine en Noël Musy is
zo’n goede wijn, wie de wijn nu proeft beleeft een klein wonder. De belegen en
oude kleur doet denken aan dakpannen. Bij het ruiken aan de wijn is de eerste
associatie die in mijn hoofd komt: Juventus, een Oude Dame. Je ruikt het leven
nog. Wat thee en pruim, best plezierig. De helft van de wijn werd opgevoed op
nieuw eikenhouten vaten. De neus doet ook denken aan een herfstbos. Het fraaie glas is prima
in balans. Curieus en heel leuk glas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten