Voor sommige wijnliefhebbers vertegenwoordigt Brunello di Montalcino het állerbeste dat Italië te bieden heeft. Ik kan daar ver in meegaan. Deze Brunello rijpte twee-en-een-half jaar op fusten en is gemaakt van 100% brunello druiven, een kloon van de sangiovese druif. Dit is een
glas dat na twaalf jaar ontzettend mooi is: in de geur ontbijtkoek, roest, chocolade en
pruimtabak. Herfstbos. De wijn heeft álles: rondeur, fruit en elegantie. Deze cuvee bestaat uit een selectie van de
beste cuves door vier vrouwelijke proevers: Rosemary George, Master of Wine, Duitsland
specialist Astrid Schwarz, de Italiaanse top sommelier Daniela Scrobogna en de
Italiaans-Amerikaanse Marina Thompson.Voor zo'n Brunello mag ik wakker gemaakt worden. De wijn heeft bij het proeven iets adelijks, een enorme rijkdom.
http://www.cinellicolombini.it/en/
http://www.cinellicolombini.it/en/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten