Gemaakt van de Melon de Bourgogne. Een misleidende naam want
de wijn komt uit het Loire gebied. Deze wijn komt van druivenpercelen met
stokken die twintig tot zestig jaar oud zijn. De grond bestaat uit silex en de
wijngaard wordt biodynamisch bewerkt, Biodyvin gecertificeerd. Wijnbouwer Jo
Landron laat met de hand plukken en chaptaliseert niet. Gisting in betonnen
tanks met inheemse gisten. Dat duurt twee a drie weken bij een temperatuur van
20 graden. Het achteretiket geeft aan dat de wijn 8 tot 10 maanden rijpt op de
wijn bestanddelen (sur lie), met verschillende battonages. De wijn wordt ongefilterd
gebotteld met weinig zwavel. Dit
resulteert in een wijn die vooral uitblinkt in rondingen en volheid,
allesbehalve de schraalheid die je vaak tegenkomt in Muscadet. Een hap sap
smaak: je verlangt snel naar een volgende slok. Mooie mineralen. Genoten bij
een voorgerecht van coquilles saint jacques en de fles snel leeggemaakt bij
gebakken sardines met wat zeezout en citroen.
Importeur www.vinoblesse.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten