donderdag 7 augustus 2014

Les Houx 2012 Muscadet de Sèvre et Maine sur lie, Jo Landron



Gemaakt van de Melon de Bourgogne. Een misleidende naam want de wijn komt uit het Loire gebied. Deze wijn komt van druivenpercelen met stokken die twintig tot zestig jaar oud zijn. De grond bestaat uit silex en de wijngaard wordt biodynamisch bewerkt, Biodyvin gecertificeerd. Wijnbouwer Jo Landron laat met de hand plukken en chaptaliseert niet. Gisting in betonnen tanks met inheemse gisten. Dat duurt twee a drie weken bij een temperatuur van 20 graden. Het achteretiket geeft aan dat de wijn 8 tot 10 maanden rijpt op de wijn bestanddelen (sur lie), met verschillende battonages. De wijn wordt ongefilterd gebotteld met weinig zwavel.  Dit resulteert in een wijn die vooral uitblinkt in rondingen en volheid, allesbehalve de schraalheid die je vaak tegenkomt in Muscadet. Een hap sap smaak: je verlangt snel naar een volgende slok. Mooie mineralen. Genoten bij een voorgerecht van coquilles saint jacques en de fles snel leeggemaakt bij gebakken sardines met wat zeezout en citroen. 

Importeur www.vinoblesse.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten