Wijnbouwers hebben vaak enorm de pest aan regels. Wat dat betreft onderscheiden
zij zich niet van andere ondernemers. In Frankrijk bestaat een systeem van regels waarbij onder meer druivensoorten en
rendementen worden voorgeschreven. Fabien Jouves maakt wijn in Cahors, maar
daar is de Jurançon Noir druif niet toegestaan. Deze druif heeft niets te maken
met het gelijknamige gebied – en dat is best verwarrend. Ammehoela met de
regels, heeft Fabien gedacht, ik maak er toch een lekkere wijn van. De druif
Jurançon Noir is een kruising van Malbec en Folle Blanche. In het algemeen is
de wijn ervan vrij licht, maar Fabien Jouves zorgt voor goed concentraat. Handgeplukt.
Zes maanden rijping op betonnen cuves en houten vaten. De wijn is natuurlijk
gemaakt en érg lekker, met schitterende kersenassociaties en wat chocolade in
de smaak. Je mag mij wakker maken voor deze Vin De France. Een uiterst curieus
flesje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten