In het brede spectrum van wijnen dat beschikbaar is, nemen
de dessertwijnen een eigen plaats in. Door de jaren heen wisselen de voorkeuren
van de consument. Soms ontstaat er een heuse hype, zoals indertijd met de zoete
rosé (Mateus Rosé, Rosé d’Anjou), met sherry en de afgelopen jaren met
prosecco. Zoete dessertwijn heeft bij mijn weten nooit zo’n glorieperiode gehad.
Terwijl het de moeite waard is zo’n flesje in de koelkast te hebben staan. De
wijn blijft een week of langer goed. Deze Sardijnse mocaatwijn ruikt naar
abrikoos, is soepel en harmonieus. Lekker als glas om de eetlust op te wekken, bij
een plakje paté, en ook lekker na de maaltijd. Wij dronken de wijn onder meer
bij een plateau de fromages. Prima bij de blauwaderkaas. Ook lekker als je bij
winterse omstandigheden thuis bent gekomen, gladheid, ijs en sneeuw achter je
liggen, schoenen uit, lekker op de bank ploffen en dan… Klik HIER voor de
technische specificaties.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten