vrijdag 19 juli 2019

Domaine Vallet 2016 Condrieu Rouelle Midi

 

Condrieu is gemaakt van de druif viognier, kenmerkt zich door abrikoos in de geur. Het domein is vooral bekend van zijn Saint Joseph. Louis Vallet en zijn zoon Anthony maken een beperkte hoeveelheid Condrieu, ze beschikken over 1 hectare en de opbrengst is ongeveer 33 hectoliter per hectare. Druiven worden met de hand geplukt, en de hele druiventrossen worden zonder ontstelen geperst. Eenderde deel van de wijn is op tank opgevoed, tweederde deel gedurende 8 maanden op houten vaten. 


We drinken de wijn bij een van de oudste restaurants in Parijs, still alive and kicking, Chez Benoît. Een vrouwelijke Chef Fabienne Eymard. Het restaurant maakt nu onderdeel uit van een keten van restaurants van Alain Ducasse. De wijn is perfect zonder nou een duidelijke wow-ervaring te geven, gereserveerd uit karaf – maar mocht vermoedelijk nog veel meer lucht krijgen. Helemaal in balans, voortreffelijk met een Terrine de Pied Cochon Sauce Tartare. De warme terrine met een croustillant omhulsel smaakt voortreffelijk. 

We gingen al eerder met de kinderen naar Chez Benoît. Een van de oudere kookboeken uit onze collectie, is een vertaald boekje Bistrogerechten van Alexander Watt uit 1957. Het bevat een prachtige omschrijving van het restaurant, dat inmiddels naar huidige maatstaven wel wat verouderd is. Maar daarvan is níets te merken op het bord. Ieder van  de gerechten etst zich een plaatsje in het brein. 




Domaine Vallet, La Croisette, R.D. 86, 07340 Serrières

Chez Benoît, 20 Rue Saint Martin, 4e Paris


Geen opmerkingen:

Een reactie posten