Zeg nou zelf, deze wijngaard ligt in een maanlandschap. We wéten dat daar geen wijngaard is/ Deze wingerd ligt aan de andere kant van de wereld in Nieuw Zeeland. In Marloborough maakt Marisco Vineyards een opmerkelijke dessertwijn van... sauvignon blanc. Een wijn die ik helemaal niet met dessertwijn associeer. Toch was ik vier jaar geleden onder de indruk na een bezoek aan Henri Bourgeois, die een droom van een wijn maakte van druiven die werden geoogst op 18 oktober. Het kan dus, dessertwijn van sauvignon.
Deze wijn uit Nieuw Zeeland heeft een fenomenale balans. De wijn heeft 125 gram restzoet/liter en een zuurgraad van 6.8. De wijn is helemaal niet kleverig/sticky, juist heel fraaie van balans. Met tonen van honing, turks fruit en abrikoos. De druiven zijn geoogst in mei, met dagen van morgendauw en warm weer, goede omstandigheden om edele rotting te laten ontstaan. Fermentatie op nieuwe eiken houten vaten. Daarna nog veertien maanden rijping. Voortreffelijk glas wijn dat ik genoot bij een zacht gepocheerd stoofpeertje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten