In Frankrijk bestaat respect voor de ouders. Het domein Meyer
wordt al meer dan een generatie (sinds 1982) gerund door zoon Patrick Meyer, maar
vader Julien staat op het etiket. Sinds 1999 helemaal biodynamisch wijnmaker. Het
domein ligt in Nothalten (Bas-Rhin) en beslaat 9 ha op de beste terroirs in Heisenberg,
Heisenstein, Zellberg, Grittermatte en Meunchberg. De wijnmaker heeft heldere
uitgangspunten: laat de druiven in optimale omstandigheden groeien, de smaak
van de druif en de wijngaard moet terugkomen in het glas, dus geen ingrepen in
de kelder. Monsieur Meyer laat gras en kruiden groeien in de wingerd, als concurrentie
voor de wijnstok, die dieper moet gaan om zijn voeding te vinden. Alleen de
gistcellen op de druiven worden gebruikt om de gisting op gang te brengen. Geen
wonder: de wijnmaker houdt van lange fermentatie, voegt geen suikers toe. Hij
voegt minimale hoeveelheden sulfiet toe.
De vinificatie vindt plaats op oude barriques of inox staal. Loupezuiver
is deze wijn, speels en plezier gevend. Gedronken op een luie zondagmiddag bij
dim sum. Een fijne combinatie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten