Het leven is een feest. Maar je moet wel zelf de slingers ophangen,
zegt men dan. Daarom hou ik van een laat ontbijt op zondagmorgen met een
roerei en Cava, de Spaanse mousserende wijn. Vandaag genoten met bruin
zuurdesembrood en lekkere gezouten Ardennen boter. Deze Canals & Munné Cava komt van
organisch bewerkte wijngaarden en is genoemd naar de God van de wijn. Gemaakt
van 60% Xarel.lo, 30% Chardonnay and 10% Macabeu. De wijn rijpte vijftien
maanden op fles en als ik het goed begrijp nog vijf maanden na dégorgement.
Appeltjes in de neus en een elegante smaak met finesse. Heel plezierig om de
zondag mee te beginnen, maar óók geschikt als eetlustopwekker. Gekocht bij
Colruyt in Maaseik. In Brussel kreeg deze Cava dit jaar de gouden medaille op
het Concours Mondial de Bruxelles.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten