zondag 24 november 2013

Dionysus Cava Canals & Munné, Brut Nature, Reserva Mètode Tradicional

Het leven is een feest. Maar je moet wel zelf de slingers ophangen, zegt men dan. Daarom hou ik van een laat ontbijt op zondagmorgen met een roerei en Cava, de Spaanse mousserende wijn. Vandaag genoten met bruin zuurdesembrood en lekkere gezouten Ardennen boter.  Deze Canals & Munné Cava komt van organisch bewerkte wijngaarden en is genoemd naar de God van de wijn. Gemaakt van 60% Xarel.lo, 30% Chardonnay and 10% Macabeu. De wijn rijpte vijftien maanden op fles en als ik het goed begrijp nog vijf maanden na dégorgement. Appeltjes in de neus en een elegante smaak met finesse. Heel plezierig om de zondag mee te beginnen, maar óók geschikt als eetlustopwekker. Gekocht bij Colruyt in Maaseik. In Brussel kreeg deze Cava dit jaar de gouden medaille op het Concours Mondial de Bruxelles.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten