Dit is een
vader en zoon wijn. Ik heb deze Marsannay voor het eerst gekocht, toen Pa die
nog maakte. Wijnhandelaar Wim Berger betitelde de wijn als een ‘Bourgogne met
iets van Bordeaux karakter’ en dat vond ik leuk. Het was een wijn met stevige
tannines, bepaald geen allemansvriend, maar wel karaktervol. De appellatie
Marsannay bestaat sinds 1987; de AC mag gebruikt worden voor zowel rood, wit
als rosé. "Clos du Roy" is een wijngaard met prima ligging, schrijft
wijnhandel Berger op de website, die stevige, zich langzaam ontwikkelende
wijnen oplevert. Zoon Laurent Fournier
timmert al een aantal jaren hard aan de weg met het bedrijf dat hij van zijn
vader heeft overgenomen. Hij maakt
wijnen met minder tannine, die dus ook
jonger aangenaam zijn en met meer verfijning. Deze fles haalde ik twee weken
geleden uit de kelder en ik werd ongeveer weggeblazen door de kwaliteit. Wow,
wow, wow! Deze 100% pinot noir is volstrekt op dronk, een vriendje, fluwelig,
mineralig, true to type pinot noir. Echt heel lekker. Het wijndomein zit in de
overschakelingsfase naar een biologisch wijnbedrijf. Ik heb na het drinken van
deze wijn de kans aangegrepen om enkele flessen vieilles vignes van 2011 gemaakt van
60 jaar oude stokken in de kelder op te leggen. Dat moet een feest zijn om die
na een jaar of zeven, acht te gaan drinken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten