Wijn gemaakt van sauvignon, opbrengst 42 hl/ha.
Met de hand geoogst, druiven geselecteerd, daarna zijn de druiventrossen als
geheel geperst, de fermentatie vindt plaats onder temperatuur-gecontroleerde
omstandigheden. De helft van de wijn is gelagerd op roestvrijstaal, de helft
heeft negen maanden op houten fusten gerijpt. Uiteindelijk is een blend gemaakt
in mei, om de wijn in augustus 2009 op fles te brengen. “Dit is de mooiste witte wijn
uit Italië”, zegt Bertram van Zwol resoluut. En terwijl ik de fles al in mijn
hand heb, gaat de kurkentrekker in de hals en de kurk eruit. Proeven! En ja
hoor: die karakteristieke neus van sauvignon, zeer expressief, een neus van
brandnetel en kruisbes. Elegante finesse. Sap, van dat sap waardoor ik meteen
een nieuwe slok wil drinken, en dat noem ik hap sap! Zou blind geproefd zó voor
een Pouilly Fumé kunnen doorgaan – een hele goede dan. Ik neem meteen nog een
flesje als Bertram aangeeft dat de wijn kan rijpen. “Ik dronk 1995 onlangs en
die was springlevend.” Kijk, daar hou ik van.
Wijn gekocht bij Henri Bloems Vinotheek, Breda
Website
van het domein: http://www.cantina-terlano.com/en/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten