Côtes de
Tarn wordt gerekend tot Sud Ouest Frankrijk. Ik zocht in twee dikke Hachette
gidsen, en trof in de ene drie wijnen en in de andere vijf wijnen. In het
hoofdstuk landwijnen. Wát bezielt een Duitse graaf om daar wijn te gaan maken. "Toen
ik dit kleine hoekje van de wereld voor het eerst zag, wist ik: dit is de plek
waar ik mijn droom zal beleven en geweldige wijnen zal produceren”, zei
Ferdinand graaf van Thun. Hij neemt een vermaard oenoloog in de arm, dokter
Riccardo Cotarella, die beaamt: “Een fantastisch terroir. Voorbestemd om topwijnen te produceren." Het is me
niet vaak overkomen dat een wijnhandelaar dwingend zegt: ‘Déze wijn móet u
kopen’. Dat gebeurde bij deze La Parrazal 2011. Ik kocht de wijn ook vanwege de
tweede zin: ‘Ik heb hier altijd te weinig van’. Gemaakt van 60% merlot, 20%
syrah en 20% cabernet sauvignon. Ik zette de wijn in op een werkavond met
wijnvrienden. En de commentaren zijn uitermate positief: heel zwarte kleur,
vrij droge wijn met anijskruiden in de geur, zegt Annemiek. Valerie ruikt
fruitella snoepjes, zwarte bes, bramen, cassis, kruidnagel en mint. Heel
mondvullend. Ik ruik zelf kersen en chocolade, een rijke geur, tabak ook. De
wijn is stevig en uitstekend in balans. Hele leuke trouvaille.
Wijnhandel Bouchon
Den Haag www.bouchon.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten