De wijn kleurt paars, er springen wat frivole kersenimpressies uit het glas. De smaak is soepel, prettig sappig en met mooie zuren. Een wijn die ik graag betitel als ‘hap sap’, en daarmee bedoel ik dat je héél graag een volgende slok neemt. Deze Oostenrijkse wijn heeft een etiket met een olieverfschilderij van Jakov Bararon. Het zou de Hochberg kunnen zijn, de wijngaard waar de Blaufränkisch groeit. En dan een beeld van de herfst, een tikje overdreven met de rode kleuren. De bodem bestaat uit leemgrond ‘mit schieffer’. De druiven werden met de hand geoogst en ook daarna nog geselecteerd. Deze Blaufränkisch is voor mij een echte plezierwijn. Ongecompliceerd lekker. De Blaufränkisch druif is een blauwe druif met een donkere schil, die ik in de loop der tijd wel ben gaan waarderen. De druif komt voornamelijk voor in Oostenrijk, in mindere mate in Duitsland en Zuid Europese landen zoals Italië. In Burgenland gedijt de druif heel goed. Het is een fruitige druivensoort en ook wel bekend onder andere namen zoals Lemberger, Frankovka en Frankonia. De druif geeft wijnen met potentieel veel tannine en aroma's van rijpe kersen, bessen en een hint van kruiden. Soms doet een Blaufränkisch denken aan een Cru de Beaujolais, ook al van die plezierwijnen. Gekocht bij Ton Overmars inAmsterdam.
Website van het domein: http://www.wohlmuth.at/
Ja,ja Oostenrijk begint zijn plaats te veroveren!
BeantwoordenVerwijderenBlaufrankisch is voor mij meer een syrah. Zeker de wat betere BFK. Blind herken ik wel eens de Zweigelt doordat deze zoveel weg heeft van een Cru de Beaujolais.
BeantwoordenVerwijderenGr., Berry